Νέα

Παιχνίδια για να παίξετε σε ένα οδικό ταξίδι

Σχεδιάζετε σύντομα να κάνετε ένα οδικό ταξίδι με τους φίλους σας ή την οικογένειά σας; Αν ναι, πιθανότατα κάποια στιγμή να αρχίσετε να βαριέστε στο αυτοκίνητο. Πριν από τα tablet και τα podcast, χρησιμοποιούσαμε παιχνίδια της παρέας για να μας διασκεδάζουν. Στο επόμενο οδικό σας ταξίδι, δοκιμάστε μερικά από αυτά τα παιχνίδια ενώ συνεχίζετε την διαδρομή σας, χωρίς να απαιτείται tablet, τηλέφωνα ή WIFI 😉 Μπορεί να γίνει κάθε ταξίδι πιο διασκεδαστικό και πιο απολαυστικό.

1

 

Εγώ ο κατάσκοπος

Ένα κλασικό road trip. Το “Κατασκοπεύω με την άκρη την ματιού μου” είναι ιδανικό για μικρά παιδιά. Ένα άτομο εντοπίζει κάτι μέσα ή έξω από το αυτοκίνητο και λέει: «Κατασκοπεύω με τα μικρά μου μάτια, κάτι που είναι μπλε». Όλοι οι άλλοι προσπαθούν εναλλάξ να μαντέψουν το μυστήριο. Ο πρώτος που θα μαντέψει σωστά είναι ο επόμενος που θα κατασκοπεύσει.

Το παιχνίδι της αλφαβήτου

Αυτό είναι το κλασικό παιχνίδι αλφαβήτου, που όλοι γνωρίζουν και αγαπούν. Βρείτε λέξεις που αρχίζουν από κάθε γράμμα της αλφαβήτου χρησιμοποιώντας τις πινακίδες του οδικού δικτύου.

  • Σκεφτείτε και πείτε λέξεις με αλφαβητική σειρά.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφημιστικές πινακίδες, επαγγελματικές και πινακίδες του οδικού δικτύου.
  • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις πινακίδες των αυτοκινήτων.
  • Ο πρώτος που θα φτάσει στο τέλος του αλφαβήτου κερδίζει!

Πάω για πικνίκ

Αυτή είναι μια ανατροπή στο κλασικό παιχνίδι αλφαβήτου. Το πρώτο άτομο λέει «Πηγαίνω για πικνίκ και φέρνω…» ακολουθούμενο από ένα στοιχείο που ξεκινά με το γράμμα Α, όπως «…αυγά». Ο δεύτερος παίκτης επαναλαμβάνει τη φράση με το πρώτο στοιχείο και, στη συνέχεια, προσθέτει μια λέξη που αρχίζει με ένα «Β» σαν Βούτυρο. Νικητής είναι αυτός που μπορεί να βρει τα περισσότερα αντικείμενα με αλφαβητική σειρά.

Το παιχνίδι της πινακίδας

Μπορείτε πραγματικά να γίνετε δημιουργικοί με αυτό το παιχνίδι, όλα πάνε, δεν υπάρχουν λάθος απαντήσεις 😊

  • MHK 3650

Master Holiday Kalamata, 365 ημέρες το χρόνο.

  • ΕΑΚ 2424

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Καλαμάτα.  24 ώρες το 24 ωρο.

2

 

Συνέχισε την λέξη

Ο πρώτος παίκτης φωνάζει μια λέξη. Ο επόμενος παίκτης πρέπει να πει μια λέξη που να ξεκινά με το τελευταίο γράμμα της προηγουμένης λέξης. Για παράδειγμα, η πρώτη λέξη είναι η «πετσέτα», το παιδί σας πρέπει να βρει λέξη που να ξεκινά με το γράμμα «Α». Χωρίς να επαναλαμβάνονται οι ίδιες λέξεις!!!! Μια επιπλέον δυσκολία, για τους μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες  είναι να αποφασίσουν το θέμα των λέξεων.

Road Trip Bingo

Γι’ αυτό αυτό το παιχνίδι πρέπει να έχετε κάνει μια προετοιμασία εκ των προτέρων, αλλά αξίζει τον χρόνο σας γιατί σε αυτό το παιχνίδι μπορούν να συμμετέχουν πολλά άτομα.

Μπορείτε να βρείτε έτοιμες από το google «ΔΩΡΕΑΝ Κάρτες Travel Bingo» ή μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας, μια ωραία ιδέα είναι να επιλέξετε θέματα από εστιατόρια γρήγορου φαγητού, βενζινάδικα, τύπους αυτοκινήτων. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε αρκετούς μαρκαδόρους!!

Μουρμούρισε τον ήχο

Δεν χρειάζεται να έχετε φωνητικές δεξιότητες για να παίξετε αυτό το παιχνίδι. Κάθε παίκτης ξεκινά «βουίζοντας» το ρεφρέν ενός τραγουδιού και, στη συνέχεια, εάν κάποιος άλλος παίκτης ξέρει τι είναι, μπορεί να συμμετάσχει και να αρχίσει να «βουίζει» μαζί σας. Όποιος φωνάξει πρώτος το όνομα του τραγουδιού κερδίζει !!

3

 

Κάθε λέξη και ένα τραγούδι

Βρείτε μια λέξη και προκαλέστε όλους να βρουν τόσα τραγούδια με αυτήν τη λέξη. Όσο περισσότερα τραγούδια βρείτε, είναι η σειρά σας να πείτε μια νέα λέξη για τον επόμενο κύκλο τραγουδιών. Λέξεις κλειδια για περισσότερα και δημοφιλή τραγούδια είναι το καλοκαίρι, θάλασσα, αγάπη και άλλες καλοκαιρινά συναισθήματα θα σας εμπνεύσουν.

 

Γλυκό ή Ξινό

Αυτό το παιχνίδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών. Ζητήστε από κάθε παίκτη να γνέφει εναλλάξ σε επιβάτες άλλων αυτοκινήτων. Αν οι γνέψουν πίσω, είναι «γλυκοί» και παίρνεις έναν βαθμό. Ωστόσο, αν δεν ανταποκριθούν, είναι «ξινοί» και δεν παίρνεις πόντους. Ο παίκτης που μπορεί να φτάσει πρώτος στους δέκα πόντους κερδίζει!

Δεν είναι ο προορισμός που έχει σημασία, αλλά το ταξίδι. Απολαύστε κάθε στιγμή της βόλτας σας, με το Master Holiday Kalamata αυτοκίνητό σας !!

4